Novosti

Održana 33. Jesenska andragoška konferencija

Najvećim dijelom se raspravljalo o strateškim promjenama i praktičnim iskustvima u području obrazovanja odraslih i zapošljavanju. Upravo o novim znanjima, vještinama i kompetencijama koje  vode prema europskoj i svjetskoj konkurentnosti govorila je Tatjana Dalić, pomoćnica ministra Ministarstvo rada i mirovinskog sustava. Ona je ujedno naglasila važnost obrazovanja odraslih u ostvarivanju zapošljivosti radnika. Velik interes je izazvalo i izlaganje o poduzetničkom obrazovanju i stvaranju poduzetničke kulture prof.dr. Dijane Vican, prorektorice Sveučilišta u Zadru
Osim njih govorili su Darko Belović, iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Višnja Francetić iz Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, Višnja Perin, iz  Hrvatskog zavoda za zapošljavanje- Područne službe Zadar,  Dragana Štrkalj i Jasna Martinko iz  Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih,  Ozren Pavlović Bolf iz Agencije za mobilnost i programe EU, Dražen Maksimović iz Obrtničkog učilišta Zagreb. Izlaganja možete vidjeti na ovoj stranici u  Andragoške škole-konferencije, a fotografije u Galerija.
Poseban dio programa posvećen je raspravi o perspektivama razvoja obrazovanja odraslih. U tom dijelu, koji je vodio Ivana Vavra iz Školskih novine, su članice i članovi Hrvatskog andragoškog društva radili ne tekstu preporuka za djelatnost obrazovanja odraslih unutar buduće hrvatske obrazovne strategije.
Unutar programa konferencije održan je zanimljiv posjet novom Muzeju Fausta Vrančića na Prviću, a na kraju je predsjednik Hrvatskog andragoškog društva dr.sc. Tihomir Žiljak najavio veliku međunarodnu konferenciju koju će društvo organizirati u proljeće sljedeće godine.

Dodatne informacije